Jan Klug
Project : RUG 400 - A Gift for Infinity

Speciaal voor het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen heeft zij het Noord Nederlands Orkest, Club Guy & Roni, WERC Collective en Jan Klug gevraagd om hun artistieke visie op het thema 'Actief Oud is Goud' te geven. Dit is de naam van een door het publiek gekozen wetenschappelijk onderzoek, waar een ieder aan kan bijdragen. Een cadeau aan de toekomst oftewel Gift for Infinity! Op de plek die al sinds 1614 het hart van de jarige universiteit is, bieden zij in gezamenlijkheid het muziek-, dans-, en projectiespektakel A Gift for Infinity aan.


Noord Nederlands Orkest
Onder leiding van chef-dirigent Stefan Asbury speelt het Noord Nederlands Orkest in 'A Gift for Infinity' stukken van de componisten Goebels, Wagner, Yusupov en Pärt.
Marcel Mandos, artistiek leider van het NNO, heeft in de samenstelling van de muziek duidelijk de levensloop in ogenschouw gehad. 'Het leven begint weerbarstig, uit het niets komt men in een wereld waar de hoogmoed van de mens lijkt te zegevieren. In het proces van ouder worden, moeten we als mens zoeken naar een balans in het aardse bestaan'.

Club Guy & Roni
Het internationaal gerenommeerde dansgezelschap Club Guy & Roni staat met acht dansers op de planken. Choreografie en eindregie van het evenement ligt in handen van artistiek leiders Guy Weizman en Roni Haver en verbeeldt de levenscyclus van een mens. 'De verschillende stadia van groei, opgroeien en ouder worden komen voorbij en monden uit in een moment van verlichting.'

Jan Klug
Jan Klug is mediakunstenaar en elektronisch musicus. Op deze avond neemt Jan Klug de soundscapes en een deel van de videoprocessing voor zijn rekening. Met de soundscapes creëert hij de opbouw aan het begin van de avond en laat hij de diverse stukken vloeiend in elkaar overlopen. Hij is zoals hij zelf zegt 'de lijm tussen de verschillende onderdelen'. Hiernaast neemt hij de video achter het orkest voor zijn rekening.

WERC Collective
WERC is een video-kunstcollectief dat zich begeeft op het vlak van elektronische muziek en interactieve installaties. Ze zoeken met behulp van projectie mapping de grens tussen het wereldse en het digitale op. De samenwerking met dans en klassieke muziek brengt het collectief buiten zijn comfort zone en biedt een hoop nieuwe uitdagingen. Voor 'A Gift for Infinity' neemt WERC het Academiegebouw onderhanden op basis van het thema en laat dit uit zijn voegen springen. Zo kun je ontdekken dat het gebouw nog niet zo oud is als zijn voorgevel doet voordoen.

CREDITS
Idee: Els van den Berg
Artistiek concept: Guy Weizman (Club Guy & Roni)
Marcel Mandos (Noord Nederlands Orkest)

Orkest: Noord Nederlands Orkest
Dirigent: Stefan Asbury
Solist: Christophe Weidmann, altviool

Muziek:

Goebbels - Surrogate City: deel D & C
Wagner Lohengrin - Voorspel 1e akte
Yusupov - Altviool concert deel 3
Pärt - Fratres

Dans:

Club Guy & Roni
Choreografie Guy Weizman en Roni Haver
Dansers Igor Podsiadly
Roni Haver
Davey Bakker
Ada Daniele
Arad Inbar
Maxime Landstra
Courtney Robertson Victor Rottier
Kostuum: Slavna Martinovic
Decor: Ascon de Nijs

Projectie mapping & Videoprocessing:

WERC Collective
Jelle Valk
Olav Huizer
Joachim Rümke
Joachim de Vries
Timo van Dijk

Soundscapes &
Videoprocessing:

Jan Klug

Producent: Tybert-Jan Maters
Productieleiding: Anjette Kruize
Productie: RUG400-Lustrumbureau

http://www.rug400.nl
http://www.rug.nl